O meni


Emir Đulović rođen je u Tuzli 07.03.1988 godine.
Osnovnu i srednju muzičku školu takođe završava u Tuzli, nakon čega upisuje muzičke studije u Mostaru.

Još u ranom djetinjstvu pokazuje veliki talenat za muziku i učlanjuje se u KUD gdje počinje nastupati kao najmlađi član. Sa samo 15 godina prijavljuje se na OBN Folk Talents, odakle izlazi kao pobjednik i stiče veliku popularnost.

 Ubrzo zatim, u suradnji sa Nazifom Gljivom, izdaje svoj prvi album pod nazivom ''Srebreno jutro'', u produkciji JS BHT.
2004 godine dobija BH Muzički Oskar u tri kategorije - zlatna zvijezda, otkriće godine i hit godine za pjesmu ''Sarajevo'', zatim MPX nagradu za debitanta godine i mnoge druge nagrade.

2005 godine dobija BH Oskara za najtiražniji album , nakon čega izdaje singl ''Laro volim te'' u produkciji izdavačke kuće ''Sarajevo disk''.
2006  godine u saradnji sa Harijem Varešanovićem i Fahrudinom Pecikozom radi na novom albumu koji će 2007 godine izdati pod nazivom ''Magija ljubavi'', u produkciji izdavačke kuće ''Hayat''.

2008 godine izdaje još jedan singl pod nazivom ''Ne boli'' koji biva veoma zapažen među publikom.

Emir Đulović, od dana kada je prvi put kročio na pozornicu, pa sve do danas, uspješno plovi estradnim vodama. Osnovni cilj mu je publici ponuditi što je moguće više.
Ne voli izdavati pjesme po svaku cijenu, u poslu je perfekcionista i uvjek daje svoj maksimum.

Trenutno radi na svom trećem albumu koji bi se na tržištu trebao pojaviti na jesen 2009 godina. Pjesma ''Lomi, lomi'' već je izašla u javnost kao najava tog albuma.